De Kinderkamer

van garage naar kinderdagverblijf

Architects
stimulerend

 

project: De Kinderkamer | locatie: Geldrop | opdrachtgever:De Kinderkamer | tijdvak: 2009-2010


 

De Kinderkamer: Buitenschoolse opvang & Kinderdagverblijf

In de voormalige Toyotagarage in Geldrop wordt de tweede vestiging van kinderopvang “De Kinderkamer” gerealiseerd. De locatie biedt ruimte aan 6 groepen kinderopvang van 0 tot 4 jaar, een “speelhuis” voor naschoolse opvang en een groene buitenruimte. De garage heeft een ingrijpende metamorfose ondergaan om als kinderdagverblijf verder te kunnen; Het oude gebouw is ingepakt met een houten gevel om zo de kille stalen doos van de garage te transformeren tot de warme uitstraling van een kinderdagverblijf.
De verwarming, isolatie, vloeren en puien zijn vervangen; er zijn houten kaders als veranda aan het gebouw toegevoegd op de plaatsen waar de groepsruimten zich bevinden. Deze kaders vormen een overdekt terras voor de schuifdeuren en een overgang naar de grote speelplaats.

 
Aan de achterzijde van het speelterrein is een nieuw speelhuis gebouwd voor de buitenschoolse opvang met grote raampartijen en balkons voor lekker veel licht en lucht en een directe relatie met het buitenterrein, ook vanaf de verdieping snel te bereiken via de grote glijbaan!