Masterplan Esprivèr

herontwikkeling voormalig LTS-terrein

Architects
stimulerend

project: Esprivèr | locatie: Valkenswaard | opdrachtgever: Latoures| tijdvak: 2011


 

Esprit vert, de groene geest, refereert aan de integratie van natuurlijke omgeving in de architectuur die Le Corbusier nastreefde. Duurzaamheid in al zijn aspecten voert de boventoon voor dit project. Wonen in een groene setting, omdat het aanliggende boomrijke park wordt doorgezet in de nieuwe woonomgeving.


 

Het plan heeft een flexibel verkavelingsraster, waarbinnen de toekomstige bewoners de vrijheid hebben hun eigen kavelafmeting te kiezen. De grondgebonden woningen bieden de bewoners de mogelijkheid om binnen een modulair bouwsysteem hun eigen ontwerpkeuzes te maken. Niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst als een veranderend leefpatroon daar om vraagt. Alle woningen worden gebouwd in een geprefabriceerd houtskelet bouwconcept met voornamelijk houten gevels.
Een flexibel woon-/werkgebouw dat aanpasbaar is aan de vraag, staat als een poortgebouw aan de toegang van het plan. Werken en wonen is uitwisselbaar in verschillende varianten van grotere loftwoningen tot kleine zorgappartementen, of combinaties daarvan. Aanpasbaar bouwen is duurzaam omgaan met onze bebouwde omgeving.

 

Een flexibel woon-/werkgebouw dat aanpasbaar is aan de vraag, staat als een poortgebouw aan de toegang van het plan. Werken en wonen is uitwisselbaar in verschillende varianten van grotere loftwoningen tot kleine zorgappartementen, of combinaties daarvan. Aanpasbaar bouwen is duurzaam omgaan met onze bebouwde omgeving.