WerkHuis

een plek om te wonen én te werken


project: WerkHuis | locatie: landschappelijk | opdrachtgever: particulier | tijdvak: 2013-2016


Het WerkHuis staat op een groene, boomrijke plek en heeft een voormalig klooster als ‘buurman’. Het WerkHuis is niet gewoon een huis, maar een huis om in te wonen én te werken. De ruimtelijkheid van het WerkHuis is gebaseerd op de specifieke woon- en werkwensen van de opdrachtgevers.


fotografie door RUIMTES IN BEELD


Tijdens het ontwerpproces waren de opdrachtgevers erg enthousiast. Zó enthousiast dat Paul – vanuit zijn expertise als 3D animator, eenSTUDIO – verschillende gerenderde visualisaties van hun WerkHuis heeft gemaakt.

 


De materialen – baksteen, hout, beton en glas – geven het WerkHuis een robuust en eenduidig karakter. De glazen pui zorgt voor veel daglicht en zicht op het omringende landschap, terwijl de omarmende vormgeving van het WerkHuis de privacy waarborgt en een gevoel van geborgenheid geeft.


Het was de wens van beide opdrachtgevers om aan huis te kunnen werken: voor hem een prettige, lichte computerwerkplek en voor haar een ruimtelijke, hoge fotostudio. De werkruimtes bevinden zich juist in het ‘archetype huis’-vormige gedeelte van het WerkHuis en zijn subtiel van elkaar gescheiden door een translucente wand.