Brede School Hoogmade

onder een golvend dak

fotografie: Ruimtes in Beeld

project: Basisschool en kinderopvang| locatie: Hoogmade | opdrachtgever: gemeente Kaag en Braassem | tijdvak: 2015 – 2018


In het centrum van het dorp Hoogmade staat een nieuwe brede school, afgestemd op de wensen van haar gebruikers. Het bijzondere bakstenen gebouw refereert aan de karakteristieke bebouwing die in de directe omgeving te vinden is. Het gebouw is qua oriƫntatie zorgvuldig ingepast in haar omgeving, zodat het gebouw meteen vertrouwd aanvoelt en het lijkt alsof deze altijd al in het dorp stond. Het golvende dak geeft het gebouw haar unieke, kenmerkende contour.

fotografie door RUIMTES IN BEELD


De opvallende houten spanten zijn niet alleen constructief, maar dragen ook bij aan de ruimtelijke en esthetische beleving. Samen met het golvende dak en de gele baksteen leidt dit tot een onderscheidend schoolgebouw dat tegelijkertijd perfect past in haar omgeving.


De gelamineerde houten spanten zijn duidelijk zichtbaar in alle binnenruimtes en dragen bij aan het karakter en de eigenheid van het schuurvormige schoolgebouw. Het interieur is licht, rustig en fris, waardoor alle ruimtes prettig zijn om in te verblijven.

fotografie: Ruimtes in Beeld