Transformatie boerderij Opwetten

Transformatie boerderij Opwetten

In Nuenen, tegenover de Opwettense Watermolen, staat een langgevelboerderij die deel uitmaakt van het toekomstige Leeflandgoed Opwetten. Wij hebben een ontwerp gemaakt voor de transformatie naar een zorgboerderij:


Zorgboerderij voor ouderen en kinderen


De boerderij is het monumentale hoofdgebouw van het ensemble en wordt verbouwd tot een kinderopvangcentrum in combinatie met dagbestedingslocatie voor ouderen. Haar transformatie staat voor een vernieuwende samenwerking tussen twee regionale zorgverleners, te weten Archipel Zorggroep en Kids Society Erica.

In dit historische gebouw gaan ouderen en kinderen samen groeien en leven. Zij delen een pand en de tuinen, gaan gezamenlijk spelen en koken en van hun dagen genieten midden in het groen.

De boerderij biedt ruimte aan een groep ouderen, twee kinderdagopvanggroepen en drie BSO-groepen. De dagbestedingslocatie voor ouderen wordt in het oude woongedeelte gevestigd en de kinderopvang in het bedrijfsgedeelte en op de verdiepingen. Bovendien wordt het pand uitgebouwd om meer ruimte voor het kinderdagverblijf te realiseren.

De geplande opening van de zorgboerderij voor ouderen en kinderen is begin september 2022. Rondom de zorgboerderij komen woningen voor dementerende ouderen. Deze woningen worden nog verder vorm gegeven.Hoera, de boerderij is opgeleverd! Lees onderstaand het verhaal in het Eindhovens Dagblad: