In uitvoering: Villa op een duintop – deel 2

In uitvoering: Villa op een duintop – deel 2

In de indrukwekkende bouwput van deze villa wordt momenteel hard gewerkt aan de betonnen constructie van de onderbouw. Hoewel het omringende landschap dit bouwdeel grotendeels aan het zicht zal onttrekken, is de betonconstructie met zorg bepaald.

De villa is opgebouwd uit een boven- en ondergronds bouwdeel. Waar het bovengrondse bouwdeel gekenmerkt wordt door een extrovert en transparant karakter, heeft de verborgen onderbouw een meer introvert karakter. Hierbij blijft de bijzondere betonconstructie zichtbaar in het interieur.

De kleurstelling van het beton is met zorg gekozen om de kleur van het omringende duinzand te benaderen. Door toepassing van groene spaanplaat-bekisting kon de ruime wandhoogte van 3 meter in het souterrain gestort worden met een minimale hoeveelheid aan naden in de wandverdeling. De fijnmazige vezels in de bekistingsplaat zorgen hierbij voor een subtiele textuur die de betonnen wanden ‘verzacht.’

Op plekken waar de betonwanden in het exterieur zichtbaar blijven is afwijkend gebruik gemaakt van een Vuren-planken bekisting. De afdrukken van de individuele houten delen verlenen het betonwerk een natuurlijke en ‘stoere’ uitstraling. De betonwanden strekken zich buiten de woning uit als schansmuren, waarbij de woning in het landschap verankerd wordt.

Wordt vervolgd…


Verwachte Oplevering: 2023


Beelden: WillemsenU