team

FRANK WILLEMS
architect – directeur

expertise: maakbaarheid van ontwerp / duurzaamheid

“Een belangrijke drijfveer voor mij is de passie en vakmanschap van ons team om het uiterste uit de opgave te halen. Boeiend is het om conceptueel na te denken over de opgave en in het vervolg van het proces de rode draad bewaken, zodat onze gebouwen kloppen tot in het kleinste detail. Bewondering voor collega’s als Pawson, Zumthor en Scarpa, die deze skills tot in de finesse beheersen. Inspiratie in de natuur en met lezen over en kijken naar architectuur.”

JACQUELINE SANGERS
architect

“Mijn streven is gebouwen te maken die passen bij de opdrachtgever en de plek. Een gebouw waar hij trots op is en waar men plezierig kan verblijven.
Gebouwen maken die er eenvoudig uitzien maar toch verrassend zijn door hun materiaal gebruik en hun ruimtelijke beleving is steeds mijn uitgangspunt bij het ontwerpen.
Het materialiseren van een gebouw vind ik een van de leukste onderdelen van het ontwerpen. Door de materialen wordt het gebouw tastbaar en krijgt het zijn plek in de omgeving. De vragen welke materialen passen bij elkaar, welke structuren van materialen zijn er, hoe voelen ze, wat doet het (zon)licht met het materiaal, hoe zien ze eruit als regent, vind ik altijd boeiend om mee bezig te zijn.”

MARTIJN WILMS 
architect

“Opgegroeid in een ‘bouwende’ familie, ben ik vanaf jonge leeftijd al gefascineerd door architectuur. Naast het vakmanschap spreekt de diversiteit binnen het vakgebied mij erg aan. Elke opgave en opdrachtgever is anders, waarbij het telkens weer een uitdaging is om tot de meest geschikte maatwerk oplossing te komen. Binnen de  architectuur heb ik een persoonlijke passie voor historie en transformatie van het gebouwde erfgoed. Dit zijn veelal geliefde gebouwen en plekken die deel uitmaken van ons collectieve geheugen. Het opnieuw interpreteren en transformeren van dit erfgoed vormt een duurzame ontwikkeling. Het zorgt ervoor dat dit erfgoed behouden blijft en doorgegeven wordt aan de toekomst.”

MARRIT WINKELER
samenwerkend architect

“Voor mij is architectuur het oplossen van (complexe) 3-dimensionale problemen op een bruikbare én poëtische manier. Sommige componenten zijn daarbij altijd onderdeel van de oplossing, zoals: de gebruikers, sociale ruimte en menselijke maat; materiaal en zintuiglijke ruimte, locatie, context en omgeving; duurzaamheid en aanpasbaarheid. De rol van de architect is het ontrafelen en opnieuw verweven van deze componenten om zo een oplossing te creëren die de tand des tijds doorstaat.”

Fotografie: Eline den Hond

LEONIE FELBINGER
architect

“Less but better.” In dit beroemde principe van Dieter Rams ligt de essentie van mijn ontwerpvisie: ruimtes verbeteren in plaats van nieuwe ruimtes innemen, kwaliteit leveren in plaats van overvloed creëren en het streven naar kenmerkende eenvoud. Ik wil een leefruimte scheppen waarin wij respectvol met onze omgeving, bewoners en materiele bronnen omgaan. Mijn ontworpen ruimtes moeten gebruikers in staat stellen om er zelf een spontane en persoonlijke invulling aan te kunnen geven. Dit betekent voor mij om empathisch, eerlijk en toegankelijk te ontwerpen en zodoende duurzaam te bouwen.”

SJOERD SCHROIJEN
technisch ontwerper – engineer

“Ik haal mijn inspiratie uit het zoeken naar de beste oplossing, binnen elk project. Mijn expertise is het gemakkelijk vertalen van een schetsontwerp naar een technische tekening. Afgelopen jaren heb ik dit in extreme omstandigheden in de praktijk kunnen brengen, toen ik met mijn vrouw Barbara in Ghana voor Stichting Bouwen werkte. ”

Gezien op een muur van een lemen huisje in Issah Krom, Ghana: “no condition is permanent”

 

MARK VAN DE WIEL
technisch ontwerper – engineer

“Eén van mijn passies is architectuur. Sinds ik me kan herinneren is er bij mij een grote interesse in de gebouwde omgeving om mij heen. Niet alleen het ontwerp zelf, maar zeker ook de materialen en de techniek hoe iets gemaakt is. Dit maakt mijn functie als bouwkundig tekenaar zo interessant. Het maakbaar maken van het ontwerp binnen zijn randvoorwaarden. Speciale interesse gaat uit naar het gebruik van onze natuurlijke elementen en de beperking van materiaalgebruik: duurzaam bouwen. Verder maak ik graag verre reizen, waar ik kennis kan maken met andere culturen en landschappen, of kijk ik naar een film of een voetbalwedstrijd.” 

DORA PANKOTAI
stagiaire

Ever since I was a kid, I enjoyed making small sculptures and objects with my hands and would be fascinated by different materials and textures. So, it did not come as a surprise when I chose to study architecture. I believe that architecture is a connection between nature and people and the way different people experience this, is what makes it so powerful. I find sustainability and sourcing local materials important, while designing something beautiful and timeless. Japanese and Scandinavian architecture is something I am inspired by and would like to explore even further in my future career.

MARION GEVEN
bureau manager

TON VAN DEN BERG
kostendeskundige – bouwbegeleider