team

FRANK WILLEMS
architect – directeur

expertise: maakbaarheid van ontwerp / duurzaamheid

“Een belangrijke drijfveer voor mij is de passie en vakmanschap van ons team om het uiterste uit de opgave te halen. Boeiend is het om conceptueel na te denken over de opgave en in het vervolg van het proces de rode draad bewaken, zodat onze gebouwen kloppen tot in het kleinste detail. Bewondering voor collega’s als Pawson, Zumthor en Scarpa, die deze skills tot in de finesse beheersen. Inspiratie in de natuur en met lezen over en kijken naar architectuur.”

MARRIT WINKELER
architect

“Voor mij is architectuur het oplossen van (complexe) 3-dimensionale problemen op een bruikbare én poëtische manier. Sommige componenten zijn daarbij altijd onderdeel van de oplossing, zoals: de gebruikers, sociale ruimte en menselijke maat; materiaal en zintuiglijke ruimte, locatie, context en omgeving; duurzaamheid en aanpasbaarheid. De rol van de architect is het ontrafelen en opnieuw verweven van deze componenten om zo een oplossing te creëren die de tand des tijds doorstaat.”

JACQUELINE SANGERS
architect

“Mijn streven is gebouwen te maken die passen bij de opdrachtgever en de plek. Een gebouw waar hij trots op is en waar men plezierig kan verblijven.
Gebouwen maken die er eenvoudig uitzien maar toch verrassend zijn door hun materiaal gebruik en hun ruimtelijke beleving is steeds mijn uitgangspunt bij het ontwerpen.
Het materialiseren van een gebouw vind ik een van de leukste onderdelen van het ontwerpen. Door de materialen wordt het gebouw tastbaar en krijgt het zijn plek in de omgeving. De vragen welke materialen passen bij elkaar, welke structuren van materialen zijn er, hoe voelen ze, wat doet het (zon)licht met het materiaal, hoe zien ze eruit als regent, vind ik altijd boeiend om mee bezig te zijn.”

MARTIJN WILMS 
architect

“Opgegroeid in een ‘bouwende’ familie, ben ik vanaf jonge leeftijd al gefascineerd door architectuur. Naast het vakmanschap spreekt de diversiteit binnen het vakgebied mij erg aan. Elke opgave en opdrachtgever is anders, waarbij het telkens weer een uitdaging is om tot de meest geschikte maatwerk oplossing te komen. Binnen de  architectuur heb ik een persoonlijke passie voor historie en transformatie van het gebouwde erfgoed. Dit zijn veelal geliefde gebouwen en plekken die deel uitmaken van ons collectieve geheugen. Het opnieuw interpreteren en transformeren van dit erfgoed vormt een duurzame ontwikkeling. Het zorgt ervoor dat dit erfgoed behouden blijft en doorgegeven wordt aan de toekomst.”

 

 

 

LEONIE FELBINGER
ontwerper

“Als architecte is het mijn doel om tijdloze, duurzame en op maat gemaakte ruimtes te creëren die resulteren in goede levensomstandigheden voor de betrokkenen. De gebouwen en plekken dienen mensen gelukkig te maken, een nieuwe waarde aan de bestaande situatie toe te voegen, tot een gezond milieu bij te dragen en met een blik op de toekomst stedenbouwkundig flexibel te zijn.”

SJOERD SCHROIJEN
technisch ontwerper – engineer

“Ik haal mijn inspiratie uit het zoeken naar de beste oplossing, binnen elk project. Mijn expertise is het gemakkelijk vertalen van een schetsontwerp naar een technische tekening. Afgelopen jaren heb ik dit in extreme omstandigheden in de praktijk kunnen brengen, toen ik met mijn vrouw Barbara in Ghana voor Stichting Bouwen werkte. ”

Gezien op een muur van een lemen huisje in Issah Krom, Ghana: “no condition is permanent”

 

MARK VAN DE WIEL
technisch ontwerper – engineer

“Eén van mijn passies is architectuur. Sinds ik me kan herinneren is er bij mij een grote interesse in de gebouwde omgeving om mij heen. Niet alleen het ontwerp zelf, maar zeker ook de materialen en de techniek hoe iets gemaakt is. Dit maakt mijn functie als bouwkundig tekenaar zo interessant. Het maakbaar maken van het ontwerp binnen zijn randvoorwaarden. Speciale interesse gaat uit naar het gebruik van onze natuurlijke elementen en de beperking van materiaalgebruik: duurzaam bouwen. Verder maak ik graag verre reizen, waar ik kennis kan maken met andere culturen en landschappen, of kijk ik naar een film of een voetbalwedstrijd.” 

PETAR DOBREV
stagiaire

“Growing up in Bulgaria, I found architecture to be the best way to express my creativity and aesthetic visions in a practical way. I believe the 21st century is the age of sustainable construction that is sensitive to its context and is led by the human needs and scale. For me, context, experience and attention to materials are the key for a good design, which is why I deeply admire the work of Peter Zumthor and his philosophy about the role of materials in architecture. I am also crazy about Art Nouveau and Gaudi. My interests are related to transformation architecture, bio materials as well as optimizing cities for people. I dream to design sustainable and beautiful buildings, which are sensitive to their context and humane in scale.

MARION GEVEN
bureau manager

TON VAN DEN BERG
kostendeskundige – bouwbegeleider