Appartementen Europalaan

drukke straat, rustige binnenplaats

Program
ingetogen

 
project: Appartementen Europalaan | locatie: Eindhoven | opdrachtgever: Particuliere belegger | tijdvak: 2011-2015


 

Deze 30 appartementen aan de Europalaan in Eindhoven zijn ontstaan uit een particulier wooninitiatief en zijn gedeeltelijk bestemd voor jong volwassenen met een autisme spectrum stoornis en een normale begaafdheid. De appartementen zijn rondom een besloten binnenhof gelegen en vormt zo voor deze specifieke doelgroep een oase van rust in de drukke binnenstad. De buitenzijde van het complex is uitgevoerd in een genuanceerde baksteen met bijzondere metselwerk verbanden. Het binnenhof heeft een bekleding van hout in twee verschillende tinten, naturel en donker bruin. Ook is er veel aandacht besteed aan de akoestiek om voor de bewoners een rustige sfeer te krijgen. Het atrium krijgt een groene aankleding met bomen en hangende planten aan de balustrades.

 

De appartementen zijn geplaatst rondom een gezamenlijk binnenhof en worden vanuit dit hof ontsloten. Aan deze rustige, groene en beschermde binnenruimte liggen de woningen. Het binnen hof is een prettige ruimte, die beschutting geeft tegen wind en regen door een hoog glazen dak, maar wel een echt het gevoel geeft dat je buiten bent.

 

 

 

 


 

“Wij hebben een droom dat op een dag jonge mensen met een autisme spectrum stoornis in de regio Eindhoven zelfstandig kunnen wonen onder professionele begeleiding. Wonen op een manier die zij nodig hebben, voorzien van een zorg die invulling geeft aan de individuele behoefte van de bewoners.”

stichting de Bastide