AviationGlass

transformatie boerderij

Program
ingetogen

 
project: AviationGlass | locatie: Voorthuizen | opdrachtgever: AviationGlass | tijdvak: 2013-2014


 
Het kantoor van AviationGlass heeft een transformatie ondergaan: het authentieke karakter van de voormalige boerderij is in ere hersteld.

Alle ramen hebben hun oorspronkelijke vorm terug, de mooie houten constructie is weer volledig zichtbaar en de nok maakt nu onderdeel uit van de hoge kantoorruimte. Met respect voor deze originele kenmerken heeft WillemsenU zowel het exterieur als interieur gemoderniseerd: het is een moderne interpretatie van de boerderij. Door middel van een nieuwe schil is het hele pand opnieuw ge├»soleerd, zowel de buitenkant van de gevel als de vloer. De gevel heeft een nieuwe huid gekregen van verduurzaamd, onderhoudsarm WaxedWood. Door middel van luiken die als ‘vliegtuigvleugels’ omhoog kunnen, kan de daglichttoetreding gereguleerd worden.
Behalve de renovatie van de boerderij, heeft WillemsenU het interieur en het bijbehorende terrein meegenomen in het ontwerp.

Het kantoor is het visitekaartje van AviationGlass. Hier worden belangrijk (internationale) contacten ontvangen. De boerderij moet getransformeerd worden tot een kantoor met allure, maar moet ook refereren aan de oorspronkelijke functie als boerderij en kippenschuur. Het nieuwe, contemporaine interieur staat in boeiend contrast met de oude gevelopeningen en spantconstructie, die weer zichtbaar gemaakt zijn. Aan de buitenzijde is de archetypische vorm van de boerderij versterkt en geabstraheerd, waarbij de luiken referen naar vliegtuigvleugels.

AviationGlass – 3