Laan 7 Gezondheidscentrum

liggend in het groen


project: Gezondheidscentrum Laan 7 | locatie: Geldrop | opdrachtgever: particulier | tijdvak: 2020-2021


Het centrum voor gezonde leefstijl is ontworpen als alzijdig gebouw liggend in het groen aan de Gijzenrooiseweg in Geldrop. De grote glasvlakken aan de weg geven zicht op de sportzaal en laten zien wat er binnen beweegt – een uithangbord voor Laan 7.


fotografie door Rob van Esch|architectuurfotograaf


De combinatie van de duurzame houten geveldelen met de bronskleurige sandwichpanelen geeft een gelaagdheid aan de gevel, waarbij de houten geveldelen zich als een gordijn om de gebouwschil vlijen. De houten latten gaan op natuurlijke wijze vergrijzen en verbinden het gebouw met de natuur.


Binnen en buiten sporten

De grote ramen met zicht op het groen, de binnen patio, het dakterras en het gebruik van natuurlijke materialen zorgen voor verbinding met buiten en de natuur. Door de transparantie, de binnen en buiten sportruimten, nodigt het gebouw uit om te bewegen en maakt het mensen fitter. Het gebouw levert op deze manier een positieve bijdrage aan het welzijn van de bezoekers.


De ontmoetingsplek bij de entree aan de binnen patio zijn het verbindend element tussen de verschillende ruimten. De trap met lift staat hierin als een meubel en zorgt voor een heldere verbinding naar de verdieping waar onder meer de behandelkamers van fysiotherapie, de yogaruimten en de spreekkamers van leefstijlcoaches zijn gelegen.


Het ruime aanbod van fysiotherapie, fitness, leefstijl en yoga vraagt voor diverse sferen. Door de verschillen in hoogte, keuze voor verlichting en gebruik van natuurlijke en akoestische materialen, hebben alle ruimten een eigen beleving gekregen.

Het welzijn van de gebruikers staat op de voorgrond.