Indoor Golf Centrum

één met de natuur


 

project: Indoor Golf Centrum | locatie: in de natuur |


Midden in de natuur staat dit prachtige Indoor Golfcentrum waar golfers niet alleen vrij van wind en regen kunnen trainen, maar ook gebruik kunnen maken van de meest moderne apparatuur.

Met het nieuwe complex beschikt deze golfclub over een overdekte ruimte met alle vereiste trainingsmogelijkheden van dit moment: een indoor putting en chipping green, afslagcabines, golfsimulatoren, afslagplaatsen, een golfshop, lounge en fitnessruimte.

Golvend dak verrast
Bij het benaderen van het oefencentrum valt het donkere dak dat vanaf de grond omhoog loopt over het gebouw als eerste op. Het dak van dit nieuwe indoor golfcentrum ligt als een deken over het houten skelet van het gebouw. De hoogte die binnen nodig is voor de vlucht van de golfbal heeft de vorm bepaald van het in hoogte verspringende dak. Aan het uiteinde loopt het dak naar beneden over de lagere ruimtes, waar de golfers zich kunnen omkleden. Als je buiten langs de houten gevel van het gebouw naar de ingang loopt en naar binnen gaat, wordt meteen duidelijk hoe ruim en open het gebouw is.

 


 

Oefen in de natuur
De natuurlijke tinten van de zichtbare houtconstructie en de ruwe natuursteen zorgen zowel binnen als buiten voor een gebouw dat als vanzelf opgenomen wordt in het omringende bosrijke gebied. De onderhoudsvrije, duurzame houtsoorten Accoya en Waxed Wood vergrijzen, waardoor het gebouw verder opgaat in de natuur.
De houten spanten en houten bekleding zorgen voor een warme sfeer waarin de gebruikers hun golfspel kunnen verbeteren met ondersteunde activiteiten en ontspanning. De aankleding samen met het uitzicht over de oefen greens naar buiten zorgen voor uitnodigende ruimtes voor mentale training, de golfshop, een loungeruimte en de fitnessruimtes.
Het gebouw voegt zich niet alleen in de natuur, maar trekt deze ook naar binnen. Samen met de uitzicht op de bomen, dringt de zon diep het gebouw binnen. Dit is overal in het gebouw te ervaren. Een tien meter hoge chipping en pitching zone is omringd door bomen die door de grote glaspuien te zien zijn. In het verlengde ligt de twintig meter lange putting green, waar een lange strook met ramen je in contact brengt met de natuur en de binnenkomende bezoekers. Vanuit de afslagcabines op de begane grond slaan de golfers via openslaande deuren naar buiten de driving range op, waar hun prestaties door high-speed camera’s gefilmd worden. Vanuit de golfsimulatoren kunnen zij ook virtueel op andere toplocaties over de hele wereld hun golfspel oefenen. Aan de buitenzijde van het gebouw oefenen de golfers in twee verdiepingen op overdekte afslagplaatsen op de driving range.