Woonhuis DG

architectuur en interieur als één geheel


project: Woonhuis DG | opdrachtgever: particulier | tijdvak: 2016-2019


Aan de rand van een klein villawijkje ligt woonhuis DG – ingetogen uitkijkend over een beekje en aan de zoom van een groene enclave in het dorp.

De keuze van materiaal en vorm geven deze woning een robuust en bijna klassiek uiterlijk en zorgt tegelijkertijd voor tijdloze architectuur. De iroko houten gevelbekleding samen met de grijze lange handvorm bakstenen en zinken dak versterken de tijdloze architectuur van de woning en geven uiting aan de kwaliteit, waar de opdrachtgever belang aan hecht.


fotografie door RUIMTES IN BEELD

 


De entree ligt enigszins verscholen achter de portico aan de voorzijde van de woning. Als je binnenkomt, dan wordt je blik subtiel gestuurd en kijk je door de woning over de vijver naar de natuur. Van boven daalt het daglicht over je heen vanuit het grote dakvenster in de vide van het trappenhuis.

 


Aan de achterzijde is de woning volledig van glas en kijk je vanuit alle ruimtes vrij uit over de prachtige tuin en de omliggende natuur.


We hebben het volledig interieur van keuken tot badkamer van deze woning ontworpen en tot in de laatste details vastgelegd samen met de opdrachtgever. Het lichtontwerp van Lichtmeesters is een prachtige aanvulling op het ontwerp. De keuze van de meubels sluit hier naadloos bij aan.


Door inspirerende opdrachtgevers kunnen wij goede gebouwen maken.

De goede samenwerking in dit project heeft een belangrijke rol gespeeld bij het bijzondere ontwerp van deze woning: Voor de bewoners is muziek erg belangrijk in hun werk en vrije tijd. De muziekkamer met draaitafels is een belangrijke plek in de woning om tot de rust te komen en inspiratie op te doen.


De architectuur van de woning en het interieur voelen als één geheel en passen als een maatpak bij de wensen van onze opdrachtgevers en hoe ze hier willen leven.