Viering 1 jarig jubileum Leeflandgoed Opwetten

Viering 1 jarig jubileum Leeflandgoed Opwetten

Uitgelichte afbeelding © Archipel


Ruim één jaar na de opening van de zorgboerderij hebben wij het mooie jaar gevierd dat de medewerkers en bezoekers van de boerderij hebben beleefd. Door de grote inzet van alle betrokkenen is het dagverblijf voor kinderen en ouderen een prachtige plek geworden. Midden in het groen en tegenover de historische Opwettense Watermolen kunnen zij van elkaar leren en samen genieten.

Wij stonden stil bij hun ervaringen en luisterden naar de enthousiaste verhalen van de ouderen en kinderen die gezamenlijk gebruik maken van het dagverblijf in de boerderij. De mooie woorden van de gebruikers laten zien dat het project zijn doel heeft bereikt. Ouderen en kinderen samen onder één dak – een jaar vol met plezier en leefgeluk samen in de tuin of in de keuken.

Wij wensen Archipel en KSE veel succes met het verder invullen van dit geweldige concept en kijken uit naar de volgende ontwikkeling: Het restaureren van de dwarsdeelschuur en het creëren van het Leeflandgoed op het erf met zorgwoningen voor dementerende ouderen.


© Archipel

HET SLOT VAN DE oude voordeur hergebruikt als brievenbus

Wij hebben het slot hergebruikt om het verleden tastbaar te maken. Het slot opent een klein brievenbusje waar bezoekers en medewerkers van het Leeflandgoed Opwetten hun verhalen in kunnen plaatsen. Zo worden deze herinneringen bewaard en gedeeld. Een informeel kistje om verhalen te verzamelen en tot leven te brengen.